31.12.2023

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju očekuje nastup na Europskom rukometnom prvenstvu koje će se igrati u Njemačkoj od 10. do 28. siječnja 2024. godine. Hrvatska namještena je u skupinu B koja se igra u gradu Mannheimu, a protivnici naših rukometaša bit će Španjolska, Austrija i Rumunjska.

Europsko prvenstvo rukomet 2024: Raspored, satnice utakmica, uživo na TV


Na turniru nastupaju ukupno 24 momčadi podijeljene u šest skupina po četiri reprezentacije, a iz svake skupine prolaze dvije najbolje momčadi. Sve te reprezentacije koje prođu u drugi krug, igrat će u dvjema skupinama u kojima će se nalaziti šest momčadi iz kojih će dvije najbolje tražiti prolazak u polufinale.

Euro 2024 - Prijenosi utakmica uživo na TV

RTL će hrvatsku reprezentaciju pratiti na Europskom rukometnom prvenstvu. Najbolji rukometaši Europe odigrat će više od 50 utakmica, a sve njih gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a te na streaming platformi VOYO. Glavni kanal RTL gledateljima donosi 20 atraktivnih utakmica, a emisija 'Vrijeme je za rukomet' s prikazivanjem kreće u petak, 12. siječnja, kada hrvatska reprezentacija igra s reprezentacijom Španjolske.

Raspored utakmica Hrvastke na Europskom rukometnom prvenstvu

Hrvatska reprezentacija je igra skupini B - sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. Rukometaši će tri utakmice prvog kruga igrati u Mannheimu.
O P N I Golovi Bod

RTL - Raspored utakmica UživoPopis igrača Hrvatske reprezentacije

Nakon posljednjeg treninga, izbornik Goran Perkovac objavio je koji od 20 igrača koji su u posljednjoj, trećoj fazi priprema trenirali u Poreču, ne ide na Europsko prvenstvo. On je Luka Stepančić, član OTP Bank – Pick Szegeda. od prvog dana treće faze priprema, odnosno od Nove godine s reprezentacijom nije trenirao Dominik Kuzmanović, koji je kratko vrijeme bio i na bolničkom liječenju. Na kraju je izostavljen s popisa i ukoliko se u sljedećih nekoliko dana potpuno oporavi, priključit će se ekipi u Mannheimu. Izvan pogona pet dana bili su Ivan Martinović i Tin Lučin, tri dana Igor Karačić.
Završen je drugi dio završnih priprema za Euro rukometaša u Poreču. Novo okupljanje je na Novu godinu, a pripreme se nastavljaju u Poreču u ponedjeljak navečer. U pripremama Hrvatska igra dvije utakmice u Poreču, 4. siječnja protiv Crne Gore i 6. siječnja protiv Slovenije.
Hrvatsku rukometnu reprezentaciju zadesile su nove ozljede. Sa popisa igrača za Europsko prvenstvo u Njemačkoj otpali su lijevo krilo David Mandić, koji ima problema s vratom, te lijevi vanjski Josip Šarac, koji je osjetio poteškoće s koljenom. Popis hrvatskih rukometaša:

Vratari: M. Mandić, Kuzmanović, Ivić
Lijeva krila: Jelinić, Mihić
Desna krila: Šoštarić, Glavaš
Pivoti: Načinović, Šipić, Kušan
Lijevi vanjski: Srna, Lučin
Srednji vanjski: Cindrić, Duvnjak, Karačić
Desni vanjski: Martinović, Stepančić, Klarica, Maraš